Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hiddema (FvD): aanwezigheid nabestaanden Anne Faber hinderde Kamerdebat

  •  
07-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
Tête-à-tête

© cc-foto: Joseph C. Topping https://flic.kr/p/SQ4LGK

Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie stelt in een gesprek met Met Het Oog Op Morgen dat het Kamerdebat over de zaak Anne Faber naar zijn zin niet voluit gevoerd kon worden omdat de familie van het vermoorde meisje in de zaal zaten. Hiddema kreeg tijdens en na het debat veel kritiek omdat hij in de Kamer allerlei gruwelijke details in uit een eerder vonnis van Michael P. ging voorlezen. De moeder van Anne Faber verliet daarop de zaal. Volgens Hiddema is door de aanwezigheid van de familie voorkomen dat minister Dekker werd aangepakt.
"“Ze hadden de zitting op de publieke tribune kunnen bijwonen. Nu werden ze deel van de plenaire behandeling. Dat gaf een bepaalde waardigheid, die het debat niet ten goede komt. Door de behoefte van Kamerleden zich in te houden, kon de minister er ongeschonden vanaf komen. Doordat de familie geen koppensnellerij wilde, hebben ze het met zijn allen zo gespeeld dat er geen koppen zouden rollen.”"
Hiddema beweert in lijn met de gebruikelijke Forum-strategie dat hij de enige politicus is “die de boel wilde opschudden”. Tijdens het debat werd Hiddema regelmatig geïnterrumpeerd, bijvoorbeeld door CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg. Zij vroeg of de ervaren strafrechtadvocaat suggesties had voor zijn eigen beroepsgroep om mee te helpen voorkomen dat misdadigers als Michael P. onterecht verlof krijgen. Hiddema weigerde op die vraag in te gaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.