Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hilkens wil niet op z'n Zweeds

  •  
25-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
Flickr_Hoer_CameraViva_300
PvdA gaat niet pleiten voor Zweeds model voor prostitutiebeleid ... Kamerlid Myrthe Hilkens liet zich vorige week in Zweden informeren
Vol goede moed reisde PvdA-Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens vorige week naar Zweden af. Ze hoopte er in het anti-prostitutiebeleid een lichtend voorbeeld voor Nederland te vinden. Weer thuis laat Hilkens via Twitter weten toch geen heil te zien in het Zweedse model waarbij de hoerenloper strafbaar is.
Hilkens reisde donderdag samen met ChristenUnie-Kamerlid Segers naar Zweden om zich over het Zweedse beleid te laten informeren, zo schrijft het Reformatorisch Dagblad maandag. Cruciaal was de vraag of de Zweedse benadering bruikbaar is om uitbuiting in de seksbranche tegen de gaan, zei het PvdA-Kamerlid vooraf.
Zondag liet Hilkens via Twitter weten:
Ik heb het onderzocht en veel geleerd, maar bepleit geen Zweeds model
Over de informatie op grond waarvan zij haar conclusie heeft getrokken, wijdt het Kamerlid verder niet uit, aldus het Reformatorisch Dagblad.
Lees ook het opiniestuk dat Myrthe Hilkens voor vertrek naar Zweden schreef: Trek lessen uit prostitutiebeleid Zweden
Foto-cc: Camera Viva

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.