Laatste update 10:03
52

Hillary Clinton accepteert Democratische nominatie voor ‘alle Amerikanen’

Hillary Clinton accepteerde donderdagavond officieel de Democratische nominatie tijdens de Nationale Conventie. In haar speech benadrukte ze solidariteit, saamhorigheid, vertrouwen en respect die in de fundering van de Amerikaanse samenleving zouden zitten. Ook vertelde ze hoe ze terreur wil bestrijden en banen wil creëren.

Ze sprak over haar vriendschap met de huidige president Barack Obama, en haar voormalige rivaal Bernie en hoe hun progressieve idealen realiteit kunnen worden met de inzet van het Amerikaanse volk. Zij ontving luid gejuich. Ook sprak ze uiteraard over de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump die alle menselijke waarden bedreigt, die sinds het ontstaan van de Verenigde Staten in Philadelphia , 240 jaar geleden, zijn opgebouwd.

Wij moeten beslissen of we met z’n allen samenwerken zodat we met z’n allen omhoog klimmen. Het motto van ons land is ‘E plurabis unum’, ‘uit de velen zijn we één’. We hoorden het antwoord van Donald Trump die ons wil verdelen van de wereld en elkaar. Hij hoopt dat de gevaren in de wereld ons verblinden voor de belofte die er is. Dat we de toekomst vrezen en elkaar maar weet je, een democratische president Franklin Roosevelt zei meer dan tachtig jaar geleden in een nog gevaarlijkere tijd. Het enige dat we moeten vrezen, is de angst zelf.

Zoals jullie hebben gemerkt: ik ben dol op praten over wat ik van plan ben. Trump wil Amerika weer ‘great’ maken, maar laat alle artikelen van het merk Trump in andere landen vervaardigen. Hij kan beginnen met zijn spullen weer in Amerika te laten maken. Trump heeft bovendien een kort lontje en kan slecht tegen zijn verlies. Vertrouwen we hem tijdens een nucleaire crisis?

Geloof niemand die zegt: ik kan dit in mijn eentje oplossen. Trump vergeet soldaten, politieagenten, docenten – iedereen die ertoe doet.  Amerikanen zeggen niet: ik los dit alleen op. Wij zeggen: we lossen het samen op. 

Clinton heeft veel kritiek gekregen op met name het email-schandaal en haar betrokkenheid bij Wall Street en de oorlogen in het Midden-Oosten. Zij ging daar niet specifiek op in maar meldde wel dat ‘niemand perfect is’.

Verder werd er een korte film getoond gemaakt door de gerenommeerde  producent en regisseur, Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Private Practice, How to Get Away with Murder) die een persoonlijke kant van Clinton liet zien. Vaak krijgt de Democratische presidentskandidaat kritiek op haar houding die ‘te hard’ zou zijn.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Democratische conventie sprak er ook een een transgender Amerikaan. Sarah McBride, is een voormalige medewerkster van het Witte Huis. Zij sprak over het belang van LHBT-rechten en hoopte dat de ‘haat in harten en wetten’ tegenover LHTB’s snel zal verdwijnen.

Update 09:30

Hillary Clinton is de eerste vrouwelijke presidentskandidaat waardoor zij nu al geschiedenis schrijft. Zelf sprak ze over het ‘breken van het glazen plafond’ in haar speech en op Twitter deden haar fans enthousiast mee, waaronder Michelle Obama en Oprah Winfrey

 

Geef een reactie

Laatste reacties (52)