Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hillary Clinton geeft strijd niet op, start politieke groepering

  •  
05-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
2258617170_3d213918a9_z
De voormalige presidentskandidate is een nieuwe politieke groep aan het formeren die geld zal ophalen voor organisaties die zich verzetten tegen het beleid van president Trump. De groepering van Clinton krijgt de naam ‘Onward Together’, een verwijzing naar haar campagneslogan ‘Stronger Together’.
De groep van Clinton is haar eerste stap terug in het politieke domein. De afgelopen maanden na haar verkiezingsnederlaag was ze in gesprek met verschillende politieke medestanders om zich te beraden over haar volgende stappen. Maar deze groep, en haar opkomende boek, zijn haar eerste concrete uitingen. Ook zoekt Clinton weer het publieke debat op en schuwt ze daarbij het leveren van kritiek op Trump niet.
Zo was ze dinsdag te gast bij het Women For Women International evenement in New York, en herhaalde ze in klare taal tegen Christiane Amanpour dat Trump volgens haar alleen president is geworden vanwege Russische bemoeienis en de interventie van FBI Directeur James Comey.
Het belangrijkste doel van haar nieuwe groepering zal zijn om fondsen te werven en te distribueren onder andere organisaties die aansluiten bij haar belangrijkste doelen. Het nieuws van deze groep komt op het moment dat de Democratische partij nog geen duidelijke weg voorwaarts weet en veel democratische donoren onzeker zijn over welke politieke organisaties ze moeten ondersteunen. Daar lijkt Clinton met ‘Onward Together’ een oplossing voor te willen bieden.
Op het moment is Clinton in gesprek met verschillende donoren en potentiële groepen waar ze in kan investeren. Ook is ze mensen aan het benaderen voor het bestuur van haar organisatie. De groep zou volgens Politico al zo vroeg als volgende week gelanceerd kunnen worden.
Foto: CC brwn_yd_grl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.