Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hillen schrapt zorgen over veiligheid uit bezuinigingsbrief

  •  
11-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
ANP-Hillen_nagelbijten300.jpg
Minister van Defensie uitte vrees voor veiligheid Nederland... Ministerraad niet eens met formulering, pijnlijke zin geschrapt uit brief aan de Tweede Kamer... Kamer eist uitleg
Minister Hillen van Defensie wilde in zijn brief aan de Tweede Kamer grote bezorgdheid uiten over de bezuinigingen die hij moet doorvoeren. De ministerraad was het hier echter niet mee eens, waardoor een pijnlijke zin over de veiligheid van Nederland uit de brief is geschrapt, zo meldt de Volkskrant.
Hillen schrijft in de op 7 april gedateerde conceptversie van zijn brief ‘Defensie na de kredietcrisis’:
‘In deze brief heb ik inzichtelijk willen maken hoe diep nu opnieuw wordt gesneden in Defensie en welke gevolgen dat heeft voor de inzetbaarheid. Ik hoop dat deze brief bijdraagt tot het besef dat Nederland voor zijn veiligheid onderverzekerd dreigt te raken.’
Deze zinnen zijn verdwenen uit de brief van 8 april die naar de Tweede Kamer is gegaan, zo schrijft de Volkskrant.
De oppositie in de Tweede Kamer reageert verbaasd en wenst opheldering van de minister. D66-leider Alexander Pechtold wil dat Hillen zich aanstaande dinsdag in het vragen­uurtje van de Tweede Kamer verantwoordt over het verschil tussen de twee brieven. Op die dag  voeren de militaire vakbonden ook acties tegen de bezuinigingsplannen van Hillen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.