33

Hillen: ‘Stop bezuinigingen op Defensie’

Beoogd minister van Defensie accepteert het regeerakkoord, maar hierna is het genoeg

CDA-senator Hans Hillen vindt dat er te veel bezuinigd wordt op Defensie. Hillen zegt de bezuinigingen in het regeerakkoord te accepteren, maar verdere bezuinigingen te willen voorkomen. De beoogde minister van Defensie wil de politiek en samenleving overtuigen dat er echt niet meer op de post bezuinigd kan worden.

Hillen legt de vergelijking met verzekeringen:

Defensie is een verzekering. En wie de verzekering niet of voor de helft betaalt, kan ook verwachten dat er slecht wordt uitgekeerd als er echt eens brand is. Op Defensie moet je zuinig zijn.

Ook meent Hillen dat de maatschappij en de politiek zijn doorgeschoten  ijn hun verbetenheid en verharding. Hij is er van overtuigd da dit kabinet hier verandering in gaan brengen.

Eerder uitte de CDA-senator nog kritiek op Geert Wilders. Hillen vreesde voor het optreden van de PVV’er bij de demonstratie tegen een islamitisch centrum bij Ground Zero in New York. Hillen is er nu echter van overtuigd dat Wilders zich aan de afspraken zal houden.

Rutte zegt de woorden van Hillen te begrijpen en typeert de beoogde minister van Defensie als ‘iemand die staat voor zijn organisatie’. Wel benadrukt Rutte dat er nu eenmaal bezuinigd moet worden.

Trouw: ‘Kabinet-Rutte bindt de strijd aan met verharding’

Geef een reactie

Laatste reacties (33)