Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hilversum beperkt vuurwerk Oud en Nieuw

  •  
24-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_PieterBroertjes_MuseumHilversum_300
Ook de vier grootste gemeenten willen het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling aan banden leggen  
Hilversum komt als eerste grote gemeente met een vuurwerkverbod rond Oud en Nieuw, zo meldt de NOS. Burgemeester Broertjes (PvdA) vaardigt een algemeen plaatselijke verordening uit die het afsteken van knal- en siervuurwerk in het centrum verbiedt.
Broertjes is de vuurwerkoverlast beu, zei hij donderdag in het NOS Radio 1 Journaal: 
“We gaan dit gewoon eens proberen. Iemand moet de eerste zijn.
Broertjes zei verder dat er bewust is gekozen voor een lokaal verbod. In het centrum organiseert de gemeente een eigen vuurwerkshow en komt er ook muziek. In andere wijken gaat de politie extra surveilleren om vuurwerkoverlast te voorkomen. Het vuurwerkverbod wordt later mogelijk uitgebreid naar de hele gemeente.
Ook de vier grootste gemeenten willen het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling aan banden leggen. De burgemeesters Van der Laan (Amsterdam), Aboutaleb (Rotterdam), Van Aartsen (Den Haag) en Van Zanen (Utrecht) hebben minister Opstelten gevraagd om de tijd waarin vuurwerk mag worden afgestoken te beperken van 23.00 tot 01.00 uur.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.