Laatste update 18:52
41

Hilversummer veroordeeld voor groepsbelediging na discrimineren moslima

Een 50-jarige man uit Hilversum is vrijdag veroordeeld wegens groepsbelediging van moslims. De Hilversummer had vorig jaar juni in een supermarkt in zijn woonplaats een kassière uitgescholden vanwege haar geloof. De man moet een geldboete van 700 euro betalen, waarvan 350 euro voorwaardelijk.

De Gooi en Eembode schrijft:

De nietsvermoedende kassière is op 1 juni vorig jaar aan het werk toen zij opeens de Hilversummer hoort zeggen: ‘Doe je hoofddoek af, ik reken niet af bij een terrorist’. De totaal verbouwereerde vrouw meldt het incident bij haar leidinggevende.
Een paar dagen later komt de verdachte opnieuw de supermarkt binnen. Dezelfde vrouw is aan het werk. Als de verdachte wil afrekenen, schreeuwt hij of er niet een andere kassa open kan, omdat hij niet wil afrekenen ‘bij die terrorist, die vuile kanker moslim’. De beveiligers van de supermarkt houden de man aan en de kassière doet aangifte van groepsbelediging.

De politierechter in Almere bepaalde vrijdag dat de Hilversummer met zijn uitlatingen een verband heeft gelegd tussen terroristen en moslims in het algemeen. ‘Met deze openbare uiting beledig je niet alleen de persoon in kwestie maar tegelijk een hele groep’, luidde het vonnis dan ook.

De dader zelf was niet aanwezig bij zijn veroordeling. Volgens De Gooi en Eembode liet hij ‘per slecht leesbare fax’ weten het niet eens te zijn met de gang van zaken. Ook deed hij een poging tot een wrakingsverzoek. Dit slecht van Geert Wilders afgekeken kunstje werd echter direct afgewezen.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)