Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hilversumse ondernemer stopt met ijssalon na racisme

  •  
24-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
hilversum
De Hilversumse ondernemer Gilly Emanuels stopt definitief met haar ijssalon/eethuis ’t Perronnetje. Emanuels werd vorig jaar herhaaldelijk getreiterd en aangevallen door racistische hangjongeren. Ze gooiden een steen door haar winkelruit en scholden haar uit voor onder meer ‘kanker zwarte’. Een Surinaamse vlag werd besmeurd met poep en voor de deur achtergelaten. Hoewel ze veel steun kreeg van buurtbewoners en de Surinaamse gemeenschap voelt ze zich niet serieus genomen door politie en justitie. Ze schrijft op Facebook :
Ik als zwarte vrouwelijke ondernemer, en ja, dit schrijf ik bewust op, heb van de politiek het gevoel gekregen dat mijn zaak niet ernstig genoeg is. Had het een verschil uitgemaakt als ik een witte Hollandse vrouw of met een joodse achtergrond door zwarte jongeren of islamitische jongeren waren belaagd? Ja, durf ik bijna volmondig te beamen. Dan was er wellicht zelfs vanuit de landelijke politiek gereageerd” zegt ze op Facebook.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.