Laatste update 14:30
62

Hindoestaanse motorclub op de bres voor belaagde tempel Schilderswijk

De Amersfoortse motorclub Kali Mata Hindustan wil zondag in de Haagse Schilderswijk demonstreren voor de hindoetempel Ram Mandir in de Haagse Schilderswijk. Bij dat gebedshuis zijn de afgelopen weken tot twee keer toe de ruiten ingegooid. De club kondigt het protest aan op Facebook:

Komende zondag 3 Juni zal ook KALI MATA HINDUSTAN hun steun betuigen en staan we stil bij de vernielingen van de Shri Ram Mandir. Dit doen wij door middel van een VREEDZAAM Protest / Ride out richting de Mandir in Den Haag. De motorstoet zal beginnen in Amersfoort om 13:30 uur en zal eindigen bij de mandir om 15:30 uur. Alle Freeriders, motorrijders, of geïnteresseerden zijn van harte welkom mee te rijden uit protest tegen deze respectloze en nutteloze vernielingen. Wij zijn allen mensen en hebben respect voor alle religies, culturen, achtergrond of etniciteit. RESPECT & EENHEID zijn zoek anno 2018, wij laten zien dat dit anders kan!

“We willen niet provocerend overkomen maar onze steun aan het bestuur en de gemeenschap uiten”, lichtte organisator Ameeth Durgaram toe op Den Haag FM. De tempel is de afgelopen twintig jaar vaker belaagd. Zo werden er uitwerpselen door de brievenbus gestopt en worden vieringen in de open lucht verstoord door stenengooiers. De gemeente Den Haag gaat naar aanleiding van de jongste vernielingen bewakingscamera’s bij de tempel ophangen.

Volgens de beheerder gaat het bij de vernielingen om steeds dezelfde daders. ‘Wij weten dat het om jongeren gaat die ons willen wegpesten uit de wijk. Dit is alweer het zoveelste incident tijden de ramadan. Dit gaat jaar in en uit zo door’, vertelde Radjin Ramdhani van de Ram Mandir-tempel aan Omroep West.

In een handgeschreven brief die bij de tempel is bezorgd nadat over de vernielingen was bericht, worden de bezoekers beschuldigd van afgoderij: “Plaatjes aanbidden? Beelden aanbidden? Die van steen is? Allah is de enige god want niemand heeft hem gezien.”

Geef een reactie

Laatste reacties (62)