Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hirsch Ballin: Extraatjes politietop aan banden

  •  
21-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BernardWelten_ANP_300_02.jpg
Demissionair minister van Binnenlandse Zaken wil soberder arbeidsvoorwaarden voor de politietop
Minister Ernst Hirsch Ballin van Binnenlandse Zaken wil soberder arbeidsvoorwaarden voor de politietop. Dat schrijft hij vrijdag aan de Tweede Kamer. Hij wil vooral de bonussen aan hoge politiefunctionarissen aan banden leggen. De minister is erover in overleg met de politie.
Hirsch Ballin denkt bij de soberder voorwaarden onder meer aan een vaste vergoeding voor onkosten van maximaal 5 procent van het bruto jaarsalaris, met goede afspraken wat uit die vaste vergoeding betaald hoort te worden. Hij wil ook één vaste algemene toelage van maximaal 25.000 euro bruto per jaar bovenop het normale salaris, maar alleen als daar aanleiding voor is. Deze toelage vervangt de verschillende toelages die er nu zijn voor bijvoorbeeld bijzondere prestaties en goed functioneren. Dat meldt De Pers vrijdag.
Verder denkt hij aan een salaris dat altijd onder de grens van 130 procent van het ministerssalaris blijft.
De Rijksauditdienst (RAD) onderzocht de beloningen, toelagen en declaraties van korpschefs en plaatsvervangend korpschefs in 2008 en 2009. De minister concludeerde op basis van het onderzoeksresultaat dat er ‘geen sprake is van misbruik van de regels’ over toelagen en declaraties bij de top van de Nederlandse politie.
Lees hier meer
Op de foto: Amsterdams korpschef Bernard Welten

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.