57

‘Hirsch Ballin sprak voor zijn beurt over vrijlating Murat O.’

Hirsch Ballin zei donderdag dat hij de voorlopige vrijlating van de pooier betreurde, terwijl hij de omstandigheden hiervan niet kende

Demissionair minister van Justitie Hirsch Ballin sprak voor zijn beurt toen hij zich donderdag uitsprak over de zaak van pooier Murat O. Hij was niet volledig geïnformeerd. Dat zei president Leendert Verheij van het gerechtshof in Amsterdam tijdens een persconferentie, waarin hij uitleg gaf over de tijdelijke vrijlating van de 23-jarige man. O. kreeg van de rechtbank vier jaar cel, onder meer omdat hij vrouwen tot prostitutie had gedwongen.

Hirsch Ballin zei donderdag dat hij de voorlopige vrijlating van de pooier betreurde, terwijl hij de omstandigheden hiervan niet kende.

“Misschien dat de minister nu meer gerustgesteld is”, zei Verheij na zijn verduidelijking. Murat O. is vrijgelaten in verband met de ernstige ziekte van zijn moeder, zo maakte het hof eerder al bekend. Hij is bij de rechtbank veroordeeld voor het dwingen van een aanzienlijk kleiner aantal vrouwen dan de zeven die op de beschuldiging van justitie stonden, namelijk twee. Hij zou daarbij geen geweld hebben gebruikt. Verder staat volgens de president van het hof niet vast dat O. in hoger beroep een vergelijkbare straf krijgt opgelegd. Dat meldt Trouw donderdag.

Het Openbaar Ministerie (OM) had zich verzet tegen de vrijlating. De zaak Murat O. doet veel stof opwaaien, omdat hij doet denken aan die van Saban B. Deze gewelddadige mensenhandelaar werd bij de rechtbank Almelo tot 7,5 jaar cel veroordeeld. In de aanloop naar het hoger beroep gaf het hof hem afgelopen een paar dagen verlof om zijn pasgeboren kind te zien. B. vluchtte tijdens dat verlof naar Turkije.
Lees hier meer

Geef een reactie

Laatste reacties (57)