126

Hirsi Ali keert terug tot islam

Boegbeeld islamcritici maakt draai van bijna 180 graden ... Voormalig VVD-Kamerlid bij FoxNews: Steun moslims die geloofsopvatting willen veranderen ... Moslima's reageren

Ayaan Hirsi Ali is teruggekomen van haar standpunt dat de islam een ongeneeslijk kwaad is. In een toelichting op haar nieuwe boek ‘Heretic’ pleit ze nu voor hervorming van het geloof.


Veelzeggend is de titel van haar nieuwe boek ‘Heretic’ oftewel ‘Ketter’. In 2007 schreef ze nog het boek ‘Infidel’ oftewel ‘Ongelovige’ (in Nederland verschenen als Mijn Vrijheid). Een ketter is een gelovige die afwijkende standpunten inneemt. Reden voor haar terugkeer naar de islam is volgens Ali dat er nu moslims zijn die pleiten voor hervorming van het geloof. (video op 2:59)

Dit is wat er nu nieuw is: er zijn nu stemmen binnen de islam, binnen islamitische gemeenschappen, binnen islamitische landen die die verandering willen. Ik ben niet de enige, niet die eenzame stem.

In een reactie bij de Huffington Post reageren moslima’s op de nieuwe standpunten van Hirsi Ali. Volgens Ruba Shaath, Brits-Palestijnse medewerker van de Huffington Post, moet Hirsi Ali zich niet tegen de islam keren maar tegen het deel van de moslims dat er abjecte ideeën op na houdt. (zie video hier op 3:24)

Hirsi Ali verscheen maandagavond ook bij de satirische Daily Show met Jon Stewart. In onderstaand interview licht ze de standpunten uit haar boek verder toe:

Geef een reactie

Laatste reacties (126)