Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hitler look-a-like uit PVV gezet

  •  
20-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
681 keer bekeken
  •  
kuilder
Tom Kuilder, de PVV-lijsttrekker in Emmmen is na negen maanden uit de partij gezet, meldt RTV Drenthe. Kuilder, die landelijke bekendheid kreeg omdat hij een coupe had die deed denken aan Hitler. In september werd hij al afgezet als fractievoorzitter. Hij lag ook onder vuur omdat hij op sociale media neo-nazi propaganda verspreidde. In september werd hij afgezet als fractievoorzitter.
“We zijn unaniem tot de conclusie gekomen dat dit geen werkbare situatie meer kan zijn,” verklaarde de huidige fractievoorzitter Edwin Rixtum. Kuilder liet zich al een tijd niet meer zien op commissie- en raadsvergaderingen. Zowel de partij als de gemeente hebben vergeefs getracht contact met hem te krijgen.
Als Kuilder zijn zetel opgeeft wordt hij mogelijk opgevolgd door Sonja Rixtum-Kort, echtgenote van de fractievoorzitter in de gemeenteraad en tevens Statenlid in Drenthe. Kuilder was ook betaald medewerker van de Staten-fractie. Het is binnen de PVV traditie om dubbelfuncties te vervullen, inclusief dubbele salarissen. Ook is er sprake van verdeling van de baantjes in familie- en vriendenkring.
Beeld: RTV Drenthe, YouTube.

Meer over:

emmen, politiek, nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.