Laatste update 21 december 2018, 08:16
24

Hitler look-a-like uit PVV gezet

Tom Kuilder, de PVV-lijsttrekker in Emmmen is na negen maanden uit de partij gezet, meldt RTV Drenthe. Kuilder, die landelijke bekendheid kreeg omdat hij een coupe had die deed denken aan Hitler. In september werd hij al afgezet als fractievoorzitter. Hij lag ook onder vuur omdat hij op sociale media neo-nazi propaganda verspreidde. In september werd hij afgezet als fractievoorzitter.

“We zijn unaniem tot de conclusie gekomen dat dit geen werkbare situatie meer kan zijn,” verklaarde de huidige fractievoorzitter Edwin Rixtum. Kuilder liet zich al een tijd niet meer zien op commissie- en raadsvergaderingen. Zowel de partij als de gemeente hebben vergeefs getracht contact met hem te krijgen.

Als Kuilder zijn zetel opgeeft wordt hij mogelijk opgevolgd door Sonja Rixtum-Kort, echtgenote van de fractievoorzitter in de gemeenteraad en tevens Statenlid in Drenthe. Kuilder was ook betaald medewerker van de Staten-fractie. Het is binnen de PVV traditie om dubbelfuncties te vervullen, inclusief dubbele salarissen. Ook is er sprake van verdeling van de baantjes in familie- en vriendenkring.

Beeld: RTV Drenthe, YouTube.

Geef een reactie

Laatste reacties (24)