Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hitler of AfD-leider Höcke, zijn eigen politici herkennen het verschil niet

  •  
16-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
hocke
Een mediarel in Duitsland waar journalisten van de publieke omroep ZDF het taalgebruik van de extreemrechtse AfD-leider Björn Höcke tegen het licht hebben gehouden. Dat vertoont opvallende gelijkenissen met de taal van de nationaal-socialisten. Hoe lastig het is een verschil te onderscheiden blijkt als ze parlementsleden van de AfD enige uitspraken voorleggen met de vraag: is dit een citaat uit Mein Kampf of van Höcke? De AfD-politici moeten tot hun zichtbare ongemak het antwoord schuldig blijven.
De journalisten confronteren daarop Höcke zelf met de gelijkenissen waardoor de partijleider zichtbaar van slag raakt. Zijn woordvoerder breekt daarop het interview af. Volgens de partij mogen er alleen vragen gesteld worden die tevoren zijn overlegd. De journalist stelt dat hij duidelijk heeft gemaakt het over het taalgebruik van de AfD-leider te willen hebben. Höcke uit vervolgens het dreigement dat de journalist nog spijt zal krijgen van zijn actie.
Höcke behoort tot de extremistische vleugel van de AfD. Hij maakte bezwaar tegen het Holocaust-monument in Berlijn en pleitte ervoor het geschiedenisonderwijs over de Tweede Wereldoorlog positiever te maken.
https://www.youtube.com/watch?v=zpJPt1QWPBY
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.