Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hitte drijft vleesetende vissen naar strand

  •  
26-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
vis_300.jpg
70 slachtoffers met forse bijtwonden in Argentijns strandbad 
Tientallen badgasten op een strand in Argentinië zijn fors gebeten door aan piranha’s verwante vleesetende vissen. Een meisje van 7 raakte een vinger kwijt. Deskundigen noemen de massale aanval zeldzaam. De vissen zouden door de hitte naar het strand gedreven zijn.
Tientallen mensen die verkoeling zochten in de Parana-rivier bi de stad Rosario, zo’n 300 kilometer ten noordwesten van Buenos Aires, zijn aangevallen door vleesetende vissen. De palometa-vissen hapten er gretig toe dat slachtoffers centimeters grote wonden hadden. Het gebied gaat gebukt onder een hittegolf met temperaturen boven de 35 graden, een fenomeen dat de laatste jaren vaker optreedt.
Volgens autoriteiten drijft de hitte de vraatzuchtige vissen naar het wateroppervlak. Beten van de palometa-vis komen anders sporadisch voor. De staatssecretaris van Volksgezondheid verklaarde dat de vissen nu zo vraatzuchtig waren dat bij sommige slachtoffers hele stukken vlees uit het lichaam gescheurd waren.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.