17

Hitte teistert Europa: 180 schapen storten in ravijn door uitgedroogde Alpenpas

Zo’n 180 schapen zijn deze week in een ravijn gestort, omdat de Beierse Alpenpas waarover zij liepen compleet uitgedroogd was en instortte als gevolg van de hittegolf die een groot deel van Europa teisterde. De schapen vielen bijna 100 meter de diepte, geen van hen overleefde de val.

Een plaatselijke bestuurder laat weten dat het gebruikelijk is dat de schapen in de zomer de Alpenweides in gaan. Daarbij gebeurt het weleens dat een schaap in een ravijn valt, maar nooit eerder gebeurde dat met zoveel dieren tegelijk.

Eerder deze week werd bekend dat de afgelopen maand de heetste juni ooit gemeten is in Europa. Temperaturen waren gemiddeld ruim 2 graden hoger dan gebruikelijk, met flinke uitschieters in Frankrijk, Duitsland, Italië en Noord-Spanje. Daar werd het 6 tot 10 graden warmer dan gebruikelijk. Zeker zeven mensen overleden als gevolg van de hitte. In Spanje leidde de hoge temperatuur tot bosbranden.

Donderdag liet de lokale overheid in het Griekse Athene weten toeristentrekpleister de Akropolis voorlopig in de middag te sluiten. Temperaturen lopen daar op tot zo’n 44 graden en de veiligheid van bezoekers kan niet meer worden gegarandeerd.

Lees ook: Hittegolf roostert Franse scharrelkippen levend

cc-foto: Olivier Bruchez

Geef een reactie

Laatste reacties (17)