21

Hittegolf roostert Franse scharrelkippen levend

De hittegolf in Frankrijk, waarbij temperaturen van 50 graden zijn bereikt, heeft 250 kippen het leven gekost. De dieren bezweken door de hitte in Nézignan-l’Évêque in de zuidelijke regio Occitanie.

“Het was vrijdag zo heet dat ze geen lucht meer konden krijgen. Ik vond ze overal. Onder de struiken, in de schuur, waar schaduw is,” vertelt kippenboerin Aurore Ledoux op de Franse Huffington Post. Ledoux is een van de weinige boeren die kippen op biologische wijze in de buitenlucht houdt. Ze gaf de dieren water en ijs maar dat mocht niet baten. Slechts 50 kippen overleefden de hitte. Dat is voor Ledoux een economische ramp. Er is een crowdfundactie gestart om haar nieuwe kippen te laten kopen. Inmiddels is al meer dan 5000 euro toegezegd.

Dieren zijn vaker het slachtoffer van de hitte en dat reikt verder dan in auto’s achtergelaten honden waar de media veel aandacht voor hebben. The Guardian berichtte afgelopen weekend over mosselen aan de Californische kust die levend gekookt worden door de hoge temperaturen.

cc-foto: Guilhem Vellut

Geef een reactie

Laatste reacties (21)