Laatste update 17:35
14

Hoe Asscher Rutte behendig in de hoek dreef

Kee & Van Jole bespreken deze week het optreden van Lodewijk Asscher in het debat over het toch niet afschaffen van de dividendbelasting. Premier Rutte lag van alle kanten onder vuur maar het meest viel het optreden van Lodewijk Asscher op. De fractievoorzitter van de PvdA steunde zelfs een motie van wantrouwen tegen de premier.

Van Jole is onder de indruk van het optreden. “Hij richtte zich er op dat Rutte het niet afschaffen een ‘onaanvaardbaar risico’ had genoemd en eiste dat de premier dat terugnam. Die kon geen kant meer op. Als hij toegaf stond hij voor aap, als hij volhardde eveneens. Twee apen. een kooi.”

Kee vertelt dat het de goede persoonlijke verhouding tussen de twee politici beslist niet schaadt. Hij trof Lodewijk Asscher op de afscheidsbijeenkomst van Alexander Pechtold waar de premier een uiterst geestige toespraak hield. Asscher moest er hartelijk om lachen. Hoe zit dat, wilde Kee weten.

Tot slot gaat het nog even over Frans Timmermans, normaal een graag geziene gast bij Pauw maar de politicus slaat al maanden iedere uitnodiging om aan tafel aan te schuiven af.

Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS, iTunes of Stitcher.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)