0

Hoe maak je van een banaan een game controller?

Studenten vinden oplossing voor mensen met een spier- of hersenziekte

Het is niet ingewikkeld, maar het ziet er wel onwerkelijk uit. De bananen die PhD student Eric Rosenbaum op tafel heeft gelegd fungeren als een glockenspiel. Rosenbaum heeft de banen via elektrische draden aangesloten op zijn computer die zo is ingesteld dat wanneer je een van de bananen aanraakt, je een toon van het glockenspiel hoort.


De uitvinding van de studenten van het MIT Media Lab blijkt een uitkomst voor mensen met spier- of hersenziekte. Door simpele objecten te kunnen inzetten als controllers kan hen het leven een stuk gemakkelijker worden gemaakt.

De meeste uitvindingen van de laatste tijd focussen zich op digitale vertaling van iets wat we in het echte leven kennen. Zoals bijvoorbeeld muziekprogramma’s doen, maar in dit geval is het de fysieke wereld die input geeft voor een digitale uiting. De MaKey Makey-kit geeft volgens Rosenbaum een nieuw inzicht in hoe we ons fysieke wereld en digitale wereld met elkaar kunnen verbinden.

The Atlantic: How to Make a Musical Instrument out of Bananas

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)