14

Hoe mannen vrouwen kunnen verleiden op de dansvloer

Wetenschappers ontdekken de meest effectieve 'moves'


In heel het dierenrijk krijgt het mannetje met de beste ‘moves’ uiteindelijk het vrouwtje. En ook bij mensen spelen de prestaties op de dansvloer nog steeds een rol in de verovering. Maar wat bepaalt eigenlijk waar vrouwen wat dat betreft gevoelig voor zijn? Veel mannen hebben zich die vraag wanhopig gesteld, maar wetenschappers hebben nu eindelijk het antwoord ontdekt. Een team van psychologen onder leiding van Dr. Nick Neave van de Universiteit van Northumbria vroeg een groep mannelijke dansers voor de camera hun best te doen. Vervolgens maakten ze daar 3D-animaties van, die ze aan een vrouwelijk testpanel voorlegden met de vraag wat aantrekkelijk was en wat niet. De animatie was nodig om te voorkomen dat de lichamelijke kenmerken van de mannen de aandacht van de daadwerkelijke bewegingen zouden afleiden. Met een ingewikkelde mathematische formule werd vervolgens berekend wat de essentie van de antwoorden was met als resultaat de ultieme paringsdans! 

Het geheim van de smid zit hem in “de snelheid en bewegingen van de rechterknie, in combinatie met de mate en variatie van de bewegingen van nek en rug”, aldus dr. Neave. Dat u het maar weet. En zegt dat u niets, wees dan niet ongerust:  de video maakt alle woorden overbodig.

Overigens, wilt u weten wat mannen vooral niet moeten doen op de dansvloer, ook dat werd door dit belangwekkende onderzoek aan het licht gebracht. Kunt u de tips gebruiken, kijk dan vooral hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)