Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoe meer Facebook-gebruik, des te meer aanvallen op vluchtelingen

  •  
21-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7272362564_cf2c1bc53f_z
Hoewel Facebook zichzelf nog altijd het liefst presenteert als een sociaal medium dat volstrekt neutraal opereert, is het bedrijf steeds vaker onderdeel van discussie. Niet ten onrechte, blijkt uit nieuw onderzoek. Duitse steden met een hoger gemiddelde aan Facebook-bezoek kennen meer aanvallen op vluchtelingen. Dit zeggen onderzoekers van de universiteit van Warwick, meldt de Daily Beast.
Opvallend is dat de politieke kleur van de lokale politiek of de grootte van de stad geen invloed had op het verband tussen Facebook en geweld tegen vluchtelingen. De invloed van Facebook is daarmee bewezen apolitiek en universeel, aldus onderzoekers Karsten Müller en Carlo Schwarz. Van de 3.335 aanvallen op vluchtelingen die de twee in een periode van twee jaar onderzochten, schatten ze dat een tiende een gevolg zijn van het ‘Facebook-effect.’ Als er op Facebook negatieve berichtgeving circuleert over vluchtelingen, zo zeggen de twee, kun je bijna voorspellen dat er aanvallen op vluchtelingen plaats gaan vinden.
Cc-foto: Christopher

Meer over:

facebook, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.