39

Hoe rijk ben jij?

Ontdek hoe lang een Zimbabwaan moet werken voor een blikje Coca Cola

Het is triest gesteld met de verdeling van rijkdom in de wereld. 1 procent van de wereldbevolking heeft het meeste bezit in handen en wordt bovendien alsmaar rijker. Hoewel ook in Nederland de verdeling niet gelijk is, hebben we ten opzichte van de rest van de wereld nauwelijks te klagen.

Nederland behoort gemiddeld gezien namelijk nog steeds tot de rijkste landen ter wereld. Je zou het soms niet denken, maar uit onderzoek blijkt dat de Nederlandse bevolking ook nog eens behoort tot één van de meest gelukkigen. Maar hoe goed hebben we het eigenlijk, vergeleken met de rest van de wereld, wanneer je louter naar inkomen kijkt?

Op de website globalrichlist.com kun je je netto inkomen en vermogen invoeren, om te toetsen hoe rijk je bent ten opzichte van de rest van de wereld. Je kunt bekijken hoe lang anderen er over doen om jouw jaarinkomen bij elkaar te sprokkelen, hoeveel personen rijker zijn dan jij, maar ook hoeveel mensen minder verdienen. Ook rekent de website uit hoeveel je per uur verdient en hoeveel minuten je moet werken om jezelf een blikje Coca Cola te kunnen permitteren. Enfin, klik hier en zie waar jij staat.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)