0

Hoe zit het met de algemene voorwaarden van sociale media?

Website beoordeelt algemene voorwaarden social media... Twitpic krijgt laagste notering ... Facebook scoort beter

Voor iedereen die niet de moeite neemt om op internet de algemene voorwaarden te lezen, is er nu een oplossing. Technologen, advocaten en belanghebbende partijen hebben de handen ineengeslagen en zijn een initiatief gestart om samenvattingen te maken van de eisen die bedrijven stellen bij het gebruik van de diensten. Vaak bestaan deze uit honderden pagina’s. Op de website TOS;DR kunnen gebruikers van software applicaties in een oogwenk zien hoe het met de gebruiksvriendelijkheid is gesteld.


Het project is in juni gestart en heeft inmiddels van de meeste populaire websites visuele samenvattingen gemaakt. Zo kun je zien wat er met je foto’s gebeurt als je ze uploadt, of hoe moeilijk het is om je account op te heffen. Bovendien onderzoekt TOS;DR in hoeverre een gebruiker goed wordt geïnformeerd over wijzigingen. Opvallend is dat TwitPic, de fotoapplicatie van Twitter, slecht uit de bus komt. De foto-applicatie van Twitter wordt gekeurd met ‘klasse E’, de allerlaagste notering. Ook social-bookmarking-website Delicious werd door de deskundigen negatief beoordeeld. Google en Facebook komen er beduidend beter vanaf.

De initiatiefnemers staan open voor iedereen die een bijdrage wil leveren. Mensen die mee willen lezen en van algemene voorwaarden een samenvatting willen maken kunnen zich aanmelden op de website tos-dr.info
cc-foto: Steve Rhodes

The Atlantic: Finally, Someone Read the Terms of Service So You Don’t Have To
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (0)