Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoera, de verzorgingsstaat blijft bestaan!

  •  
08-04-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
ANP-Slob_kabinet300.jpg
Maar hoe zit het dan met de participatiesamenleving? ... Premier Rutte heeft volgens ChristenUnie-leider Slob ook geen idee
Hoera, de verzorgingsstaat blijft bestaan! Dat valt althans op te maken uit een brief die premier Rutte over de participatiesamenleving schreef en maandagavond aan de Tweede Kamer stuurde. Koning Willem-Alexander zei in de troonrede nog dat de participatiesamenleving de verzorginsstaat zou vervangen.
De koning zei in september namens het kabinet:
De klassieke verzorgingsstaat verandert langzaam maar zeker in een participatiesamenleving.” 
In zijn brief schrijft Rutte maandag:
Het kabinet benadrukt dat de verzorgingsstaat blijft bestaan
Hoe zit het dan met de participatiesamenleving? ChristenUnie-leider Arie Slob verzocht de premier in november om dit toe te lichten. Het resultaat vindt hij maar “mager”, schrijft onder andere de Volkskrant dinsdag.
Flickr_ArieSlob_RoelWijnants_300
Het kabinet blijft in de ruim twee kantjes vrij algemeen.
Rutte schrijft in de brief dat de overheid nieuwe maatschappelijke initiatieven en samenwerkingsnetwerken vooral niet in de weg wil zitten. Burgers ‘participeren’ al vollop, stelt de premier. Met nieuwe trends als social media is het mogelijk om de eigen kracht in de samenleving beter te benutten. Volgens hem wordt de kwaliteit van oplossingen zo hoger en zijn de kosten vaak lager, zo schrijft Trouw.
Veel te vaag, vindt ChristenUnie-leider Slob:
Ik begrijp niet waarom ze hier zo lang over hebben gedaan. Het kabinet blijft in de ruim twee kantjes vrij algemeen over de participatiesamenleving. Er valt veel meer over te zeggen. Dit nodigt alleen maar uit tot een debat
En dat debat heeft Slob dan ook aangevraagd.
Foto-cc: Roel Wijnants

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.