Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hof: Ziekenhuiskorting mag doorgaan

  •  
09-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_300_03.jpg
NVZ heeft onvoldoende aangetoond dat overheidsbesluit in strijd is met behoorlijk bestuur
De ziekenhuiskorting van 549 miljoen mag wel doorgevoerd worden. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald, meldt Trouw. Ab Klink, voormalig minister van Volksgezondheid legde ziekenhuizen de korting op omdat zij hun budget van 2009 zouden hebben overschreden.
Het gerechtshof wijst er op dat rechters terughoudend moeten zijn als zij een beslissing moeten nemen over een voorgenomen besluit. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) heeft volgens het hof niet voldoende aangetoond dat het besluit van Klink in strijd is met zijn beleidsvoering.
De rechtbank oordeelde eerder dat de te hoog uitgevallen kosten voor rekening van het ministerie zijn. NVZ vond dat zij op extra hoge kosten zijn gejaagd door het nieuwe zorgstelsel. De rechter oordeelde toen dat ‘Wie kiest voor zo’n beleid, zelf de rekening kan verwachte.’ Tegen die uitspraak ging Klink echter in beroep.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.