Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoge nood in de trein? NS deelt plaszakken uit

  •  
07-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
233 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Update: reactie Ineke van Gent (GroenLinks) ... In de 131 wc-loze sprinters kunnen passagiers met hoge nood in de ruimte van de machinist terecht
NS komt met een platzak voor reizigers in hoge nood. In de wc-loze sprinters kunnen ze dan terecht in de (lege) ruimte van machinist. Dat schrijft onder meer de Volkskrant.
De plaszakken zijn alleen bedoeld voor mensen met hoge nood.
In maart besloot minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) geen wc’s in de 131 nieuwe treinen te bouwen. Dit zou negentig miljoen euro kosten, en dat is te duur, aldus de minister. Uitgeven van negentig miljoen ‘in de huidige economische situatie’ zou te veel van het goede zijn.
Vakbonden, het personeel van NS en reizigersorganisaties hadden om de toiletten gevraagd. In plaats daarvan komen er nu plaszakken.
In april stelde de minister voor om een extra wagon met een toilet te koppelen aan de sprinters. In 2025 moeten dan uiteindelijk alle treinen voorzien zijn van een toilet.
Wees op alles voorbereid: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook
cc-foto: Dimi15

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.