Laatste update 17:35
8

Holland Against Hate: protest in Den Haag tegen moslimban Trump

Bij de Nederlandse demonstratie tegen de moslimban van de kersverse regering van Donald Trump worden woensdag duizenden mensen verwacht. Zoveel dat gisteren in overleg met de politie gisteren werd besloten om de betoging te verplaatsen naar het Malieveld. In Trouw legt initiatiefnemer Wouter Booij uit waarom zo velen het nodig vinden om een signaal af te geven:

“Deze man maakt onderscheid tussen eerste- en tweederangs burgers en daarmee tast hij het fundament van de democratie aan”, zegt Booij. “Tegelijk geldt hij als leider van de vrije wereld. De hele westerse democratie staat dus onder druk. Nu zijn het moslims uit zeven landen. Wie komen er straks aan de beurt? We willen voorkomen dat we later moeten erkennen: tóen hadden we moeten opstaan.”

De demonstratie zal ook worden bijgewoond door – voornamelijk linkse – politici. Afgevaardigden van GroenLinks, PvdA, SP, D66 en de Piratenpartij kondigden al aan erbij te zijn vanmiddag.

De Somalisch-Nederlandse Malique Mohamud was vorig jaar nog in Amerika. Vanmiddag staat hij op het Malieveld in Den Haag. Op FunX legt hij uit waarom:

“Wij hebben zoveel mogelijk van dit soort momenten nodig, om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren. Want we hebben hier ook een pannenkoek, die van alles en nog wat van plan is. (…) Stel je eens voor dat je hier over een jaar met een dubbel paspoort wordt teruggestuurd naar Marokko, Turkije, Suriname, Somalië of Afghanistan. Wees geen balhaar, ga stemmen!”

WhatsApp Image 2017-02-01 at 17.12.29 WhatsApp Image 2017-02-01 at 17.22.02 WhatsApp Image 2017-02-01 at 17.22.04 WhatsApp Image 2017-02-01 at 17.22.11

Geef een reactie

Laatste reacties (8)