Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Holland's next top model te dik

  •  
30-01-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
211 keer bekeken
  •  
ANP-7618865.jpg

Winnaressen Holland's Next Top Model hebben te grote heupmaat voor beloofde modellencarriè... Rechtszaak tegen modellenbureau en programmamakers...  

Er is te dik en te dik. Volgens de cijfers van het RIVM is de helft van de Nederlanders te dik. In die ‘te dik’-categorie vallen de fotomodellen Amanda Marchildon en Rosalinde Kikstra zeker niet. Beide wonnen ze een editie van het programma Holland’s Next Top Model. Maar de beloofde modellencarrière is er niet van gekomen omdat hun achterwerk ‘niet aan de eisen voldoet’.
Met veel vuurwerk en champagne werden Marchildon (in 2008) en Kikstra (2009) geuldigd als Holland’s Next Top Model. Maar het beloofde modellencontract met een waarde van 75000 euro is er nooit gekomen. Bij tussentijdse metingen bleek namelijk dat beide vrouwen een heupomvang hadden van meer dan negentig centimeter. En dat is te dik, zegt Elite Model Agency. Met als gevolg dat Marchildon en Kikstra uit het portfolio werden gehaald en dus konden ze fluiten naar meer opdrachten. Totnogtoe hadden ze niet meer dan een paar kleine opdrachten gedaan met een waarde van ‘hooguit 10000 euro’, aldus Marchildon. Om de overige 65000 ook nog te krijgen, heeft zij inmiddels een rechtszaak aangespannen. Kikstra overweegt zich daarbij aan te sluiten. Als ze verliest, wil het model de schade verhalen op RTL en HNTM-producent Endemol.
RTL en producent Endemol zeggen geen partij te zijn in het conflict tussen de winnaressen en de modellenbureaus. ‘Onze bemoeienis houdt op zodra de winnaars een contract tekenen.’
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.