Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hollande kiest uit zelfbehoud voor harde aanpak Griekenland

  •  
09-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
merkelhollande300.jpeg
Er zou voor het eerst sprake zijn van een echte deadline ... EU-president biedt opening
De Grieken hebben te maken met misschien wel de eerste harde deadline vanuit Europa. Ze moeten vandaag nog met een hervormingsvoorstel komen, anders trekken de andere EU-landen hun handen van Athene af. Aanjager van de harde opstelling is de Franse president Hollande. EU-president: Inzet Athene moet beantwoord worden.
EU-president Donald Tusk zegt op Twitter dat Athene’s inzet om tot een werkbaar voorstel te komen, niet onbeantwoord kan blijven.
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-07-09_om_16.14.04.png
Eerder:
De Volkskrant schrijft:
Het idee van de harde deadline deze zondag kwam van Merkel en Hollande. Hoewel de Franse president Griekenland graag nog wat meer laatste kansen had gegeven, beseft hij dat als Duitsland en Frankrijk op dit punt niet verenigd zijn, de eurozone uit elkaar valt en zijn land aan de verkeerde (zuidelijke) kant belandt
Weinig betrokkenen verwachten dat de onderhandelingen vruchten af zullen werpen. Merkel: ‘Ik ben niet overdreven optimistisch.’ De Grieken willen een lening met een looptijd van drie jaar. En volgens ingewijden zou het gaan om een bedrag van 30 miljard euro. Voorzitter Juncker van de Europese Commissie:
We hebben een in detail uitgewerkt scenario liggen voor een Grexit
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-07-09_om_11.40.20.png

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.