60

Hollande kondigt belastingverhoging aan

Omstreden miljardair laat intussen weten in Frankrijk belasting te blijven betalen

De Franse president François Hollande verhoogt de belastingen fors om zo het begrotingstekort terug te dringen. In zijn eerste grote interview op de Franse televisie zei hij dat hij “in de vechtstand staat” om de economische problemen aan te pakken. Er ligt een pakket met maatregelen die in totaal 30 miljard euro moeten opleveren.

Dat meldt de NOS. Een verhoging van de belasting voor grotere bedrijven moet tien miljard opleveren. Ook huishoudens in Frankrijk krijgen met een lastenverzwaring te maken die in totaal 10 miljard euro moet opleveren. Ook de belastingmaatregel voor de allerrijksten gaat door. Iedereen die meer dan een miljoen euro per jaar verdient, gaat daar straks 75 procent belasting over betalen.
De Franse multimiljardair Bernard Arnault, die onlangs de Belgische nationaliteit aanvroeg, heeft vandaag te kennen gegeven in Frankrijk zijn belastingen te blijven betalen Dat meldt RTL.  ,,Ik ben en blijf een belastingbetaler in Frankrijk en ik zal net als alle Fransen aan mijn fiscale verplichtingen voldoen”, zei Arnault.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (60)