56

Hollandse boter op het hoofd in jihadistendebat en de stuitende domheid van de VVD

In de Tweede Kamer werd vandaag gedebatteerd over een zwangere Nederlandse jihadiste die afgereisd was naar IS-gebied en nu vastzit in een Koerdisch gevangenkamp. Nederland wil haar niet terughalen maar nu heeft haar advocaat voor elkaar gekregen dat justitie een bevel heeft uitgevaardigd om haar op te halen zodat ze het tegen haar te voeren proces kan bijwonen. Minister Grapperhaus wil daar vooralsnog geen gehoor aan geven.

Bij Kee & Van Jole schoof de bewuste advocaat Bart Stapert aan om uitleg te geven. Peter Kee constateert dat er mogelijk een scheuring dreigt in de coalitie. CDA-Kamerlid Van Toorenburg stelt zich onverbiddelijk op ten opzichte van de kinderen die de dupe zijn geworden van hun jihadistische ouders. De ChristenUnie ziet dat liever anders.

Francisco van Jole stelt dat er sprake is van boter op het hoofd. Nederland spreekt er altijd schande van als landen weigeren uitgeprocedeerde asielzoekers terug te nemen, nu kiest de regering plots voor een soortgelijke houding. De VVD stelt dat het internationaal recht niet van kracht is omdat de jihadisten dat niet herkennen. “Dat is toch wel de domste redenering die ik in tijden heb gehoord. Alsof je stelt dat je je niet aan de wet moet houden bij het tegengaan van criminaliteit omdat criminelen zelf zich nu eenmaal ook niet aan de wet houden. Het woord ‘principe’ is definitief uit het VVD-woordenboek geschrapt.” (vanaf 9:12)

Beluister Kee & van Jole ook als podcast. Of nog beter: abonneer je.

Geef een reactie

Laatste reacties (56)