57

Homo? Het boeit geen flikker

KNVB lanceert actieplan homoacceptatie in het voetbal

De KNVB heeft vanmorgen het actieplan ter bevordering van homoacceptatie in het voetbal onder de noemer ‘Voetbal voor iedereen’ gepresenteerd. Naast minister Edith Schippers (VWS) was ook de KNVB aanwezig op het internationale congres ‘United against homophobia in Sports’ in Utrecht.


Op de site van de KNVB valt te lezen wat de bond precies van plan is. Het plan is samengevat in ‘een elftal actiepunten’. Zo gaat homodiscriminatie een onderwerp in de opleidingstrajecten van de KNVB worden en wordt er op gelet bij het afgeven van certificaten voor de jeugdopleidingen van clubs. Er worden vertrouwenspersonen aangesteld bij alle afdelingen van de KNVB en voetbalverenigingen krijgen hulp bij het opstellen van gedragsregels. Supportersverenigingen zullen worden aangesproken op hun houding ten opzichte van homo’s en de ‘Richtlijn bestrijding verbaal geweld’ wordt aangescherpt. Michael van Praag, bondsvoorzitter van de KNVB lanceerde het plan met de volgende woorden:

Wij doen een beroep op alle clubs en spelers in Nederland. De bond kan het klimaat niet eenzijdig veranderen. Iedereen – van bestuurders tot spelers – moet zich bewust zijn van de eigen verantwoordelijkheid. Jezelf inzetten voor homoacceptatie betekent: het onderwerp bespreekbaar maken en elkaar corrigeren waar nodig. Want laten we wel wezen: homo of hetero, het maakt helemaal niets uit.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (57)