Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Homo's in Frankrijk kunnen eindelijk legaal trouwen

  •  
02-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
ANP-Francehomodemo_300.jpg
Ook krijgen homostellen nu het recht om kinderen te adopteren
Het Franse parlement heeft zaterdag met 249 stemmen voor het wetsvoorstel gestemd dat het homohuwelijk legaliseert. Slechts 97 parlementariërs stemden tegen. De uitslag is weliswaar niet verrassend onder het kabinet-Hollande, maar de afgelopen maanden is er in Frankrijk veel ophef over geweest.
Ook krijgen homostellen nu de mogelijkheid om kinderen te adopteren. Dat recht hadden ze eerder ook nog niet. De afgelopen maanden was een fel debat ontstaan over het wetsontwerp.
Twee jaar geleden was nog zo’n tweederde van de Fransen voor het homohuwelijk. De opiniepeiling werd dit jaar nog eens over gedaan en toen bleek dat slechts de helft nog maar voor het homohuwelijk is.
Daarop werd op 13 januari een massademonstratie gehouden bij de Eiffeltoren in Parijs. Honderdduizenden Fransen; katholieken, moslims, en conservatieven lieten daar hun afkeuring zien.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.