19

Homofobe rechter plaatst pleegkind bij hetero-koppel

Het zou volgens de Amerikaan wetenschappelijk bewezen zijn dat kinderen dan beter af zijn

Een Amerikaanse rechter in de staat Utah heeft de Kinderbescherming verplicht een baby weg te halen bij een lesbisch stel. Het kind zou volgens de man beter af zijn bij een heteroseksueel koppel. Dat meldt het AD vrijdag.

April Hoagland en Beckie Peirce zijn getrouwd en voeden al twee pleegkinderen van 12 en 14 jaar op. De afgelopen drie maanden is de baby erbij gekomen. De rechter Scott Johansen vindt het geen stimulerende omgeving voor een kind. Hij beroept zich op wetenschappelijk onderzoek waarvan hij de bron niet weet te noemen.

Het stel laat weten ontsteld te zijn door de uitspraak en vermoedt dat de rechter zijn geloofsovertuiging in de weg laat komen. Volgens het AD zegt Hoagland: 

We zijn echt verscheurd. Het doet me echt pijn, want ik heb niets verkeerd gedaan.”  

De lokale kinderbescherming weigert akkoord te gaan met het rechterlijk bevel en gaat in hoger beroep. Een woordvoerder beaamt het vermoeden van de pleegouders dat de rechter zich laat leiden door zijn religieuze overtuiging omdat er geen kritiek is op de kwaliteiten van de pleegouders. Ook de biologische moeder van het kind wil dat haar baby bij het stel blijft.

De rechter Johnson heeft eerder opmerkelijk gedrag vertoond. Hij heeft een zestienjarige jongen geslagen, een moeder gedwongen de paardenstaart van haar dertienjarige dochter te knippen en een jongen die voor het stelen van een pak kauwgom veroordeeld was in zijn proeftijd naar de jeugdgevangenis gestuurd vanwege een slecht rapport. 

Sinds de legalisering van het homohuwelijk in de Verenigde Staten van dit jaar kunnen stellen ook pleegkinderen opnemen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat er geen significant verschil tussen opgevoed worden door hetero- of homoseksuele ouders geconstateerd is.

cc foto: Ted Eytan

Geef een reactie

Laatste reacties (19)