Laatste update 17 oktober 2016, 23:18
93

Homohaat door de brievenbus, in Amsterdam West en Nieuw-West

In de Amsterdamse stadsdelen West en Nieuw-West hebben bewoners zondag een wel heel opvallende flyer in de brievenbus mogen ontvangen: één waarop gelovigen worden opgeroepen om in actie te komen tegen homoseksualiteit. Op de flyer wordt nadrukkelijk gesteld dat homoseksualiteit niet in het jodendom, christendom of de islam past en dat de gelovigen daarom in actie moeten komen. Steeds vaker zouden gelovigen “wijs worden gemaakt” dat homoseksualiteit en hun religie wel degelijk hand in hand met elkaar kunnen aan, maar volgens de afzender is dat in werkelijkheid niet het geval.

Wie er achter het homofobe blaadje zit, waar vergaande onjuiste stellingen op staan, is onduidelijk. Zo is onder meer te lezen dat:

Het aantal kinderen die (sic) seksueel misbruikt worden door homoseksuele ouders is 29%. Homoseksuelen hebben 50% meer kans op depressies dan heteroseksuele personen. Het zelfmoordpercentage is meer dan 200%…

Dat er überhaupt nog homoseksuelen bestaan aangezien alle 200% zelfmoord plegen is an sich al een Godswonder te noemen. In de verdere flyer wordt Leviticus 18-22 erbij gehaald, waar te lezen is:

Slaap niet met een man net zoals met een vrouw. Dit is walgelijk.

Op de flyer wordt naar twee Facebookpagina’s verwezen: Een pagina die opvallend genoeg dezelfde naam titel draagt als het pamfletje: “Volgens het Jodendom, Christendom en de Islam is homoseksualiteit verboden” en naar “The pain of the Family Barbu. Eerstgenoemde is inmiddels van Facebook verdwenen, vermoedelijk dankzij meldingen aan het adres van Facebook over de onwenselijke, discriminerende en ronduit hatelijke content.

Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid voor de PvdA, zegt uit verschillende hoeken vragen te hebben gekregen over de flyer. Iedereen die zich gediscrimineerd voelt door de flyer raadt hij dan ook aan om aangifte te doen. Het is nu aan de gemeente en de politie om de verspreiders op te sporen.

Update 17 oktober, 22.00 uur:
De Volkskrant noemt het ‘zeer waarschijnlijk’ dat de flyers gemaakt en verspreid zijn door volgelingen van Harun Yahya, een pseudoniem van de Turkse prediker en schrijver Adnan Oktar. Yahya is een omstreden creationist, ultraconservatief, antisemitisch en antiwesters. De politie wil echter nog niet bevestigen dat volgelingen van Yahya inderdaad verantwoordelijk zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (93)