Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Homohaters bekladden COC-kantoor Rotterdam vanwege ‘Roze Kameraden’

  •  
12-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
rozekameraden

© Rotterdam Sebas Maasland , Paul van Dorst Feyenoord krijgt een ‘roze’ supportersvereniging Drie ‘roze’ Feyenoordfans zijn de homo-onvriendelijke spreekkoren in de Kuip zó zat dat ze een suppo

Het Rotterdamse kantoor van het COC is in de nacht van zaterdag op zondag beklad met anti-homoleuzen. Tegenover Rijnmond verklaart voorzitter Arjan Beune: “Het kan niet anders dan dit te maken heeft met de oprichting van de Roze Kameraden.”
Geradicaliseerde Feyenoord-fans stichtten eerder al brand bij de sportschool van de initiatiefnemer van deze Feyenoord-supportersvereniging voor LHBTI’ers. Ook daar bekladden ze de gevel met anti-homoleuzen.
Het COC heeft aangifte gedaan van vernieling en intimidatie. Beune pleit opnieuw voor gesprekken met Feyenoord en de gemeente. “Er zijn genoeg mensen die als ze uit de kast willen komen stoppen met sporten, omdat LHBTI’ers gewoon niet geaccepteerd worden. Dat moet echt veranderen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.