112

‘Homohuwelijk is nederlaag voor de mensheid’

De op een na hoogste bestuurder van het Vaticaan heeft felle kritiek geuit op het Ierse 'ja' in het referendum over het homohuwelijk

Kardinaal-staatssecretaris Parolin noemt de uitkomst niet alleen een nederlaag voor christelijke principes, maar ook een nederlaag voor de mensheid

‘Ik ben bedroefd over de uitkomst’, zei de Italiaan Parolin dinsdagavond in Rome. Volgens de kardinaal moet het Vaticaan rekening houden met de realiteit in Ierland, maar ook meer doen om het geloof uit te dragen en het huwelijk tussen man en vrouw te verdedigen.

Parolin zegt dat het klassieke huwelijk de toekomst voor de kerk en voor de mensheid blijft. Pietro Parolin is als kardinaal-staatssecretaris de tweede man in het Vaticaan, achter paus Franciscus. Hij is ook een vertrouweling van de paus.

‘Reality-check’ 

Vorige week stemde ruim 62 procent van de Ieren voor het openstellen van het huwelijk voor homo’s en lesbiennes. De aartsbisschop van Dublin had in reactie daarop gezegd dat als zoveel Ieren positief zijn over het homohuwelijk, de kerk een ‘reality-check’ nodig heeft.

NOS.nl: Vaticaan: homohuwelijk ‘nederlaag voor de mensheid’

Geef een reactie

Laatste reacties (112)