Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Homoseksuele man mishandeld in Amsterdam

  •  
11-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
1384498570_0138835f82_o
Een 32-jarige man uit Amsterdam is dit weekend mishandeld vlakbij homo-ontmoetingsplaats De Oeverlanden in Amsterdam. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op in zijn gezicht. Dat meldt AT5.
De politie heeft twee verdachten opgepakt van 20 en 25 jaar oud. Een woordvoerder laat weten dat nog wordt onderzocht of de geaardheid van het slachtoffer iets met de mishandeling te maken heeft:
In het onderzoek wordt onder andere bekeken of er bij de mishandeling discriminatoire aspecten meespeelden. Politie en het OM hebben speciale aandacht voor delicten waarbij discriminatie mogelijk een rol heeft gespeeld.
Er zouden in het bos en op de parkeerplaats bij De Oeverlanden vaker mishandelingen en bedreigingen van homoseksuele mannen plaatsvinden. Hoewel geweld tegen LBGTQ-burgers regelmatig voorkomt, blijkt het lastig om aan te tonen dat homohaat of homofobie daarbij een rol spelen. Afgelopen maandag werden vier jongens veroordeeld tot werkstraffen voor het mishandelen van een Arnhemse homopaar. De rechter achtte niet bewezen dat homohaat het motief was voor de mishandeling.
Cc-foto: Bart
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.