20

Homostel uit elkaar gehaald op vlucht zodat heterostel samen kon zitten

Alaska Airlines heeft excuses aangeboden, nadat cabinepersoneel een homokoppel uit elkaar wilde halen, om plaats te maken voor een heterokoppel. Dat meldt ABC News. David Cooley vertelt op zijn Facebook-pagina hoe hij en zijn partner op hun aangewezen premium-vliegtuigstoelen hadden plaatsgenomen, toen een stewardess hen vroeg om zich te verplaatsen zodat een heterostel samen kon zitten. Zelfs nadat ze hadden uitgelegd dat ook zij een koppel waren, hield de stewardess vast aan haar ‘verzoek’. Zijn partner kon achterin het vliegtuig op een goedkopere economy-stoel gaan zitten, of het vliegtuig verlaten.

Om zichzelf ‘het gevoel van vernedering’ gedurende een zes uur lange vlucht te besparen, besloot het stel dan maar samen van boord te gaan. Volgens Alaska Airlines werd het incident veroorzaakt door een ‘seating mix-up’ en was het nooit de bedoeling om Cooley en zijn partner ‘zich ongemakkelijk te laten voelen’:

Het is ons beleid om alle families samen te laten zitten voor zover mogelijk. Dat is hier niet gebeurd. De situatie spijt ons zeer en het is nooit onze bedoeling geweest om Mijnheer Cooley en zijn partner zich ongemakkelijk te laten voelen.

Op de vraag of de stewardess begreep dat Cooley en zijn partner een stel waren, wilde een woordvoerder van Alaska Airlines geen antwoord geven.

Cc-foto: Bill Abbott

Geef een reactie

Laatste reacties (20)