118

Honderden bij Arondeus-hagepreek Von der Dunk

Update: Videoverslag van de Arondeus hagenpreek ... Commissaris van de Koningin Johan Remkes onder de aanwezigen ... Geweigerde lezing trekt meer publiek dan als hij niet was afgelast

Naar schatting twaalfhonderd mensen luisteren vanavond naar de Arondeus-hagepreek die Thomas von der Dunk houdt in de Haarlemmerhout in Haarlem.


Update: Het Parool meldt dat uiteindelijk zo’n 1200 mensen aanwezig waren. Onder hen ook commissaris van de Koningin Johan Remkes van Noord-Holland en enkele gedeputeerden. 

De Arondeus Hagepreek is georganiseerd door Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting, nadat de lezing van Thomas von der Dunk was geweigerd door het de twee overgebleven leden van het organisatiecomité van de Arondeus-lezing. De jaarlijkse Arondeus-lezing wordt georganiseerd door de Provinciale Staten van Noord Holland. Toen duidelijk werd dat de lezing kritiek op de PVV had liet PVV-er Hero Brinkman weten daar niet van gediend te zijn, waarop het organisatiecomité Von der Dunk liet weten dat hij niet langer welkom was.


De foto is gemaakt door GroenLinks Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren.

Geef een reactie

Laatste reacties (118)