Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Honderden mensen lopen mee in stille tocht Henriquez

  •  
04-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mitch_anp_300.jpeg
Zaterdag werd een stille tocht gehouden voor Mitch Henriquez die na zijn aanhouding om het leven kwam
De familie van Mitch Henriquez organiseerde een stille tocht ter nagedachtenis van Henriquez. Bij voorbaat liet de familie weten dat ‘relschoppers niet welkom waren.’ Bij aankomst in het Zuiderpark lieten deelnemers aan de tocht ballonnen op bij de plaats van de arrestatie. Ook legden ze witte bloemen neer, meldt de NOS
De tocht is de afsluiting van een turbulente week waarin er veel woede en oproer was na de dood van Henriquez. Henriquez kwam vorige week om het leven nadat hij in het Zuiderpark in Den Haag op hardhandige wijze gearresteerd werd.
Burgemeester Van Aartsen liep niet mee, omdat de familie de tocht zag als herdenkingsmoment voor familie en vrienden, meldt de NOS. De tocht verliep, in tegenstelling tot de rellen van de afgelopen dagen in de Haagse Schilderswijk, rustig. Algemeen Dagblad-verslaggever Viktor Schildkamp liet tijdens de tocht via Twitter weten:
Schermafbeelding_2015-07-04_om_19.31.13

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.