Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Honderden miljoenen aan boetes voor Apple

  •  
01-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
apple300
Schadevergoeding voor gedupeerden van illegale prijsafspraken Apple met uitgevers van e-boeken kunnen oplopen tot 840 miljoen dollar
Gedupeerde consumenten eisen via de rechter een hap uit de Apple winsten, nadat de technologiegigant illegale prijsafspraken maakte met uitgevers van e-boeken. De schadevergoedingen voor consumenten kunnen oplopen tot wel 840 miljoen dollar (622 miljoen euro).
De uitgevers hebben al een schikking getroffen met de federale regering, die ook partij is in de rechtszaak. Dat heeft de advocaat die gedupeerden vertegenwoordigt, bekendgemaakt.
Een federale rechter in New York bepaalde vorig jaar al dat Apple heeft samengespannen met een aantal uitgevers om de prijzen van e-books kunstmatig hoog en de concurrentie op afstand te houden. Ook de Europese Commissie tikte het bedrijf en vijf grote uitgevers reeds op de vingers over verboden prijsafspraken rond elektronische boeken.
cc-foto: Larry

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.