16

Honderden nieuwslezers verkondigen verplicht pro-Trump propaganda


In de Verenigde Staten hebben zo’n tweehonderd lokale nieuwslezers exact hetzelfde pro-Trump bericht moeten voorlezen. Op de zenders, allen eigendom van de Sinclair Broadcast Group, werd gewaarschuwd voor de ‘onverantwoordelijke, eenzijdige verhalen die ons land teisteren’.

Enkele weken geleden onthulde CNN al dat de lokale stations een script opgestuurd hadden gekregen en dat hen werd opgedragen de berichten te filmen en uit te zenden. In het gescripte bericht neemt Sinclair ‘de mainstream media’ onder vuur, zonder daarbij specifieke namen te noemen en beschuldigt hen van het verspreiden van nepnieuws. Het script klinkt grotendeels exact als de vele uitspraken die Donald Trump daarover doet.

Inmiddels zijn de berichten inderdaad opgenomen en uitgezonden, verspreid over zo’n 29 staten. Alle uitzendingen bij elkaar gezet levert dat een bizarre montage op, zoals te zien is hierboven.

Wat de Sinclair Broadcast Group is en hoe de zenders die daaronder vallen te werk gaan, werd zo’n acht maanden geleden al duidelijk toen John Oliver in zijn programma Last Week Tonight uitvoerig op het bedrijf inging.

Bron: MediaMatters

Geef een reactie

Laatste reacties (16)