Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Honderden slachtoffers na modderstroom Colombia

  •  
02-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
202 keer bekeken
  •  
COLOMBIA LANDSLIDE

© 2017-04-01 00:00:00 epa05883240 A handout picture provided by the Colombian Army shows soldiers work to rescue victims of a landslide in Mocoa, Colombia, 1 April 2017. At least 112 people die

Het dodental in Colombia als gevolg van de modderstromen in het zuidwesten van het land loopt hard op. Volgens het Rode Kruis zijn er nu al 254 doden geteld. Gevreesd wordt dat dit aantal nog hoger zal worden, honderden mensen zijn nog vermist.
In de nacht van vrijdag op zaterdag traden drie rivieren buiten hun oevers, wat voor ongekende modderstromen zorgden in de provincie Putumayo. Die overstromingen waren het gevolg van hevige regenval: in één nacht viel 130 millimeter regen, 30% van wat normaliter in een maand valt. Vooral de provinciale hoofdstad Mocoa werd hard getroffen. In de stad zijn acht wijken compleet bedolven onder de modder. De stad, met 100.000 inwoners, is niet meer over land bereikbaar doordat twee bruggen ernstig beschadigd raakten.
Volgens burgemeester José Antonio Sanchez is de stad volledig geïsoleerd. Er is geen elektriciteit meer en geen stromend water. Ook is er een gebrek aan voedsel. De ziekenhuizen zouden inmiddels overvol zitten doordat er voortdurend gewonden worden binnengebracht. De Colombiaanse president Santos heeft de noodtoestand uitgeroepen. Ruim 1100 militairen en politiemensen zijn ingezet bij reddingswerkzaamheden.
Bronnen: Volkskrant , De Morgen / Foto: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.