94

Hongaarse politie voedert vluchtelingen als dieren

Directeur Human Rights Watch spreekt online walging uit

De Hongaarse politie is op een filmpje vluchtelingen aan het voederen alsof ze beesten zijn. De agenten – die mondkappen ophebben – smijten broodjes richting een menigte vluchtelingen. De beelden zijn in een opvangkamp in Röszke, aan de grens van Servië gemaakt.


Peter Bouckaert, de directeur van Human Rights Watch heeft online fel gereageerd op de beelden van de Hongaarse politie. Zo twittert hij: 

Hongarije is een plek van absolute vernedering geworden voor vluchtelingen. Mensen worden in kooien vastgehouden en behandeld als dieren.

De mensen in de opvangkamp worden volgens Bouckaert in de hitte zonder voedsel, water of medicijnen vastgehouden. 

We zien overal kinderen omvallen van de vermoeidheid. De detentiekampen zijn van binnen nog veel erger dan de buitenwereld te zien krijgt. Dat is ook de reden dat de Hongaarse overheid de media daar nergens toelaat. Het is onacceptabel dat dit gebeurt op de drempel van Europa.

De beelden in het opvangkamp zouden gemaakt zijn door de vrouw van een Oostenrijkse politicus. Ironisch genoeg vond het voorval plaats op de dag dat de VN zich uitsprak over de verslechterde omstandigheden in dat gebied. 

De Hongaarse overheid zegt naar aanleiding van de beelden een onderzoek in te gaan stellen. 

Geef een reactie

Laatste reacties (94)