19

Hoofdbestuur VVD helpt Van Rey

Bestuur negeert oproep van partijvoorzitter Korthals

De top van de VVD is achter de schermen actief betrokken bij de verdediging van de van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey. Dat blijkt uit een vertrouwelijk verslag dat in het bezit is van dagblad De Limburger.

De oud-wethouder van Roermond wordt in zijn verdediging bijgestaan door een oud-medewerker van de FIOD. Daartoe zou eind vorig jaar al besloten zijn tijdens een bijeenkomst over de verdedigingsstrategie van Van Rey waarbij ook VVD-bestuurslid Mart van de Ven aanwezig was. Naar buiten toe hield de partij indertijd nog vol dat het slechts om een lokale kwestie ging.

VVD-voorzitter Korthals riep de Roermondse raadsfractie toen op om afstand te houden tot Van Rey. De fractie wilde hem lijstduwer maken bij de komende raadsverkizingen, maar ziet daar vanaf zolang niet duidelijk is of de oud-senator door justitie vervolgd zal worden.

De voorzitter van de afdeling Roermond, Victor Cillekens, zegt nu in De Limburger dat het goed is dat het landelijk bestuur zich met de zaak bemoeit. Volgens Cillekens is partijvoorzitter Korthals inmiddels overtuigd van de onschuld van Van Rey.

Korthals stelde eerder deze week voor dat VVD-bestuurders voortaan een integriteitsverklaring moeten ondertekenen. Naast Van Rey zijn meerdere bestuurders de laatste jaren in opspraak geraakt door al dan niet vermeende belangenverstrengeling, corruptie en fraude.

Binnen de VVD is veel kritiek op het hoofdbestuur, dat onvoldoende stelling zou nemen in de affaire-Van Rey. Komend weekeind komt de zaak aan de orde op het VVD-partijcongres.

De Limburger: VVD-top helpt Van Rey

Geef een reactie

Laatste reacties (19)