Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoofdredacteur Nieuwe Revu alweer weg

  •  
22-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
revu_300.jpg
Frans Lomans houdt het na een jaar voor gezien
Nieuwe Revu, ooit het progressieve publiekstijdschrift van Nederland, krijgt een nieuwe tweekoppige hoofdredactie. De uitgesproken rechtse Frans Lomans, die vorig jaar met veel aplomb aantrad, houdt het per 1 juli voor gezien. Hij is tevens hoofdredacteur van concurrent Panorama.
De hoofdredactie van het al decennia in zwaar weer verkerende weekblad wordt nu overgenomen door de huidige redactiechefs Gert-Jaap Hoekman en Willem Uylenbroek, meldt Villamedia
Lomans wilde Revu een ruk naar rechts laten maken en trok columnisten aan als Rutger Castricum. In een interview met de Volkskrant verklaarde hij destijds onder meer:
De Telegraaf maakt een genadeloos duidelijke krant. Ze weten voor wie ze schrijven en weten wat er in die groep leeft. Elsevier, ook zo duidelijk. Dat zijn mijn nieuwe heilige gralen.
Lomans, die onder meer zitting nam in de jury van de trofee voor de ‘Rechtse Nederlander van het Jaar’ slaagde er echter niet in het blad weer spraakmakend te krijgen.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.