Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoofdredacteur PowNed legt functie neer

  •  
27-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Jan Dijkgraaf (ex-HP/De Tijd) wil geen hard werkende Nederlander zijn
Jan Dijkgraaf, hoofdredacteur van de nieuwe publieke omroep PowNed, legt zijn functie neer. Dijkgraaf maakte zijn vertrek bekend in zijn eigen radio-1 programma ‘Echte Jannen’. Hij blijft volgens eigen zeggen wel verbonden aan de omroep als presentator van dat programma. Reden voor zijn opvallende besluit is de ’96-urige werkweek’ die teveel zou zijn voor Dijkgraaf en zijn gezin. Wie hem gaat vervangen is nog niet bekend gemaakt.
Jan Dijkgraaf was eerder hoofdredacteur van HP/De Tijd en de gratis krant Metro. Zijn functie bij PowNed, waarbij hij verantwoordelijk is voor de televisieprorgrammering, is hem nu te veel. Dijkgraaf is volgens eigen zeggen na amper een maand uitzenden al ‘dodelijk vermoeid’.
In een toelichting op zijn vertrek  benadrukt Dijkgraaf geen ruzie te hebben met PowNed-directeur Dominique Weesie. Dijkgraaf zegt: “Als ik echt ruzie met Weesie had, had -ie me echt naar buiten gekegeld.” Weesie is oprichter, directeur en presentator bij de omroep die is opgezet vanuit het Telegraaf-concern.
cc-foto: beatthedrum7

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.