Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoogbejaarde vrouw uit trein gezet, NS door het stof

  •  
09-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
omatrein_01.jpg
Vrouw bleek niet te hebben ingecheckt, kreeg 6 minuten voor correctie ... NS zegt het voorval te betreuren
De NS heeft een hoogbejaarde vrouw (89) excuses aangeboden nadat een conducteur haar uit de trein had gezet, omdat ze niet had ingecheckt met haar ov-chipkaart. De vrouw was op weg naar haar dochter in Zwolle en had op het station in Rotterdam een ov-chipkaart gekocht. Toen bij controle bleek dat ze niet was ingecheckt, verzocht de conducteur haar op Utrecht Centraal uit te stappen om dat alsnog te doen, waar de trein zes minuten zou blijven staan. De vrouw kreeg het niet binnen die tijd voor elkaar en miste de trein, daardoor kwam ze twee uur te laat aan in Zwolle.
Een woordvoerder van de NS laat weten het voorval zeer te betreuren. Conducteurs zouden volgens hem goed in staat moeten zijn om onderscheid te maken tussen mensen die moedwillig zwartrijden en mensen waarbij iets fout is gegaan. Waarom dat in dit geval niet gebeurde, is niet duidelijk. De conducteur had de vrouw moeten uitleggen hoe het systeem werkt en haar verder een prettige reis moeten wensen. De NS heeft daarom een bos bloemen naar de vrouw gestuurd.
cc-foto: thats

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.